X°Cryo - huippukylmähoito

Huippukylmähoito hyvinvoinnin tueksi

X°Cryo-huippukylmähoito on luonnonmukainen ja lääkkeetön apu, joka on suunniteltu käytettäväksi ihon, nivelten ja lihasten paikallisiin huippukylmähoitoihin. Cryoterapia sopii erityisesti niille, jotka kärsivät erilaisista lihas- ja nivelkivuista. Paikalliskylmähoito lisää liikkuvuutta sekä auttaa lievittämään tulehduksia ja turvotusta. Huippukylmähoitoa voi tehdä myös kasvoille siihen suunnitellulla cryofacial-maskilla. Hoitomuotoa voidaan yhdistää monipuolisesti hierontaan, ihon hoitoon, kuntoutukseen ja kivun lievitykseen. 

Cryoterapia

Kivunlievitys - Rasitusvammat - Nivelkivut
Kivunlievitys - Rasitusvammat - Nivelkivut

Hoitona

 • Hoito on helppoa, turvallista ja nopeaa
 • Lähes mitä tahansa kehon osaa voidaan hoitaa nopeasti ja turvallisesti paikallisella huippukylmähoidolla, itse huippukylmähoito kestää alueesta riippuen noin 2-5 minuuttia
 • Huippukylmähoitoa voidaan yhdistää hierontaan tai tehdä itsenäisenä hoitona sitä tarvitsevalle alueelle Tarvittaessa hoitoa tuetaan kinesioteippauksella
 • Nopea apu akuuttiin ja äkilliseen kipuun, sekä rasitusvammoihin
 • Kipeiden lihasten ja nivelalueiden kivunlievitykseen, jonka avulla hieronta on mukavampaa, kivuttomampaa ja hoitovaste parempaa
 • Akuuteissa ja kroonisissa vaivoissa suositellaan sarjahoitoa noin joka toinen päivä 1-2 viikon ajan
 • Cryofacial-maskilla kasvojen kylmähoito hoitaa ihoa, palauttaa luonnollisen hehkun ja virkistää mukavasti hieronnan jälkeen
Aineenvaihdunnan nopeutus - Palautuminen
Aineenvaihdunnan nopeutus - Palautuminen

Hyödyt

 • Luonnollinen vaihtoehto kipulääkkeille ja kortisonipiikeille
 • Verisuonten supistuminen ja siitä seuraava laajentuminen edesauttavat verenkiertoa kiihdyttämällä ravintoaineiden pääsyä kudoksiin ja kuona-aineiden poistamista.
 • Soveltuu urheiluvammojen, selkä-, niska- ja hartiakipujen, nyrjähdysten ja muiden pehmytkudosvaurioiden hoitoon
 • Nopeuttaa aineenvaihduntaa, lihasten palautumista  sekä vähentää maitohappoja, turvotusta ja nestekertymiä
Ihon hoito - Virkistyminen
Ihon hoito - Virkistyminen

Esimerkki hoitokohteita

 • Kroonisten kipujen ja niveltulehdusten lievitys
 • Iskiasvaivat
 • Tennis- ja golfkyynärpää
 • Hyppääjän- ja juoksijanpolvi
 • Rannekanavaoireyhtymä
 • Reuma ja fibromyalgia
 • Psoriasis
 • Sienipohjaiset ihoinfektiot
 • Niska-hartiaseudun kiputilat
 • Lihasperäinen migreeni ja päänsärky
 • Turvotus, mustelmat ja "puujalat"
 • Nopeuttaa toipumista vammoista ja leikkauksista
 • Auttaa moniin iho-oireisiin ja tehostaa kollageenin tuotantoa

Kehossa tapahtuva reaktio ja X°Cryon:n toiminta

Videoilla pääset tutustumaan huippukylmähoitoon ja hoidon vaikutuksiin. Hoidot on suoritettu CTN Recovery Clinicillä.

Huippukylmähoidon perusperiaate on yksinkertainen

Kylmähoito aiheuttaa kehon pintasolukon thermoshokin eli simuloidun hätätilan. Tällöin solut reagoivat siten, että parasympaattinen hermosto lähettää hätäsignaalin, mikä vuorostaan saa kehon tuottamaan useita hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja kuten esimerkiksi adrenaliinia, kortisolia, endorfiineja ja testosteronia. 

Näiden luonnollisten ainesosien lisääntyminen verenkierrossa edesauttaa paranemista tulehduksista, vammoista ja leikkauksista. Kylmähoito on tutkitusti tehokas ja turvallinen hoito moneen erilaiseen vaivaan.

Laitteisto

Kymmenien vuosien kokemus yli 30 maassa - Cryotech Nordicin Suomessa kehittelemä kylmähoitolaite on maailman ensimmäinen ilman nestemäistä typpeä tai hiilidioksidia hyödyntävä paikalliskylmähoitolaite.

X°CRYO-hoitolaiteen toiminta perustuu jäähdytetyn ilman suureen virtausnopeuteen ja tilavuuteen, jolloin ihon pintakudos voidaan jäähdyttää nopeasti. Hoidettavalle alueelle saadaan aikaan niin sanottu thermoshokki turvallisesti ilman paleltuman tai muiden sivuvaikutusten vaaraa. Ilmavirran nopeutta voidaan säätää hoidettavan mieltymysten mukaan.

Kimi Räikkönen - ICEMAN
Kimi Räikkönen - ICEMAN

"F1-auton ajaminen vaatii huippukuntoa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Erityisesti jalat ja alaselkä ovat radalla kovalla rasituksella ja olen huomannut, että huippukylmä toimii ainakin itselleni kylmäallasta paremmin palautumiseen ja erilaisten rasituskipujen lievittämiseen. Se on avannon kaltaisesti rentouttavaa, mutta huomattavasti tehokkaampi ja nopeampi tapa palautua esimerkiksi kovasta treenirääkistä tai kisaviikonlopusta. Luotan muutenkin suomalaiseen teknologiseen osaamiseen ja kun huomasin, että Suomessa valmistetaan maailmanluokan kylmähoitolaitteita, en halunnut ottaa tässäkään asiassa riskiä. Kotona ollessani käytän huippukylmälaitteita päivittäin ja uusi sähköllä toimiva laite on mahdollisuuksien mukaan käytössä myös kisamatkoilla", kertoo Kimi Räikkönen.

www.ctn.fi
www.ctn.fi


CTN Group on vuonna 2013 perustettu huippukylmähoitolaitteiden valmistukseen erikoistunut teknologiayhtiö. Yhtiön patentoimat kylmähoitolaitteet valmistetaan Suomessa Vantaalla sekä Nurmijärvellä ja niitä on viety jo yli 35 maahan.

"Lääkkeettömien hoitomuotojen suosio on kovassa kasvussa ja uskon, että huippu-urheilijoiden lisäksi myös tavalliset liikkujat ja hyvinvoinnistaan välittävät kuluttajat löytävät pian huippukylmähoidon tuomat edut. Uudella sähkötoimisella XCryolla voi helposti virkistää myös kasvoja, kiihdyttää koko pään verenkiertoa, helpottaa erilaisia iho-oireita tai antaa täsmähelpotusta erilaisiin lihaskipuihin ja särkyihin vaikkapa polvessa tai ranteessa", kertoo CTN-konsernin lääketieteellinen johtaja, tohtori Timo Kylmälä ja lisää, että ihmisten lisäksi huippukylmähoitoa annetaan myös maailman parhaille kilpahevosille ja -kameleille sekä koirille.

Cryofacial-maski
Cryofacial-maski

Cryokasvohoidon avulla voidaan iholta ja sen alaisista kudoksista poistaa toksiineja ja hoitaa näin monia iho-oireita kuten aknea, ruusufinneja jne. Cryohoito parantaa kasvojen kudosten verenkiertoa, vähentää turvotusta ja nopeuttaa ihon kollageenituotantoa kiinteyttäen ja nuorentaen näin kasvojen ulkonäköä. Huippukylmä pienentää myös ihohuokosia, virkistää ja palauttaa ihon luonnollisen ja terveen hehkun.

Kasvomaskissa on myös suuri määrä 470nm taajuudella toimivia LED-valoja joiden säteily puhdistaa, desinfioi ja eliminoi bakteereja ihohuokosista. Tämä intensiivinen sininen LED valo auttaa tehokkaasti aknen ja pienten ihotulehdusten hoidossa tuhoamalla ei toivottuja bakteereja ja desinfioimalla huokosia ja ihokudoksen syvempiä kerroksia.